Koolhydraatarme zoete ontbijtmuffins - Lowcarbchef.nl (2024)

Koolhydraatarme zoete ontbijtmuffins - Lowcarbchef.nl (1)

Geschreven door Angela Mulder Gepubliceerd op in Ontbijt

Bekijk recept·Bekijk reacties (10)

We kennen het allemaal wel… Haast in de ochtend en geen tijd om een gezond en voedzaam ontbijtje klaar te maken. Dit recept is hier de perfecte oplossing voor! Deze ontbijtmuffins zijn ideaal om mee te nemen naar je werk of om onderweg op te eten als je ’s ochtends geen tijd hebt om te ontbijten. De muffins zijn laag in koolhydraten, rijk aan eiwitten en bevatten veel gezonde vetten.

Hoe maak je zoete ontbijtmuffins?

Deze heerlijke muffins maken we van amandelmeel, kokosmeel, eiwitpoeder, ei en yoghurt. We voegen naast het meel ook wat eiwitpoeder toe. We gebruiken de vegan eiwitpoeder van Pulsin. Deze eiwitpoeder geeft de muffins een heerlijke smaak en extra eiwitten. Voor dit recept gebruiken we een grote muffinvorm, zodat je maar 1 muffin mee hoeft te nemen. Als je een normale vorm gebruikt dan krijg je in plaats van 6 muffins, 12 muffins. Je moet er dan ook twee eten voor een volwaardig ontbijt. Houd er ook rekening mee dat de baktijd in dit geval iets korter kan zijn.

We vullen de muffins met blauwe bessen en walnoten. Als je blauwe bessen gebruikt in een muffin of cupcakes recept hebben ze tijdens het bakken de neiging om naar de bodem te zakken. Als je ze dan uit de vorm haalt heb je een bodem van blauwe bessen en zijn ze verder nergens te vinden. De ideale oplossing voor dit probleem is om de bosbessen te mengen met wat meel. Rol ze in wat kokosmeel voordat je ze toevoegt aan het beslag. Je zult zien dat ze op hun plek blijven en dat niet alleen de bodem vol zit met bosbessen. Voor een crunch in de muffin voegen we wat walnoten toe. Walnoten hebben een gunstig effect op je slechte cholesterolgehalte. Walnoten bevatten daarnaast de meeste omega 3 vetzuren van alle soorten noten. Omega 3 staat erom bekend dat het net als de bosbessen ontstekingen tegengaat.

Tips

Met de vulling kun je variëren. In plaats van bosbessen kun je ook frambozen gebruiken of je kunt de walnoten vervangen door macadamianoten of pecannoten. Let er wel op dat je alleen koolhydraatarme toevoegingen gebruikt. Zo bevatten cashewnoten heel wat meer koolhydraten dan walnoten. Een andere goede tip. Bak de muffins in het weekend en vries ze per stuk in. Haal er de avond van tevoren één uit en je hebt altijd een ontbijtje achter de hand. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijt recepten.

Print

Koolhydraatarme zoete ontbijtmuffins - Lowcarbchef.nl (2)

★★★★★5 sterren uit 1 review(s)

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 6 grote muffins of 12 kleine muffins 1x
  • Categorie: Ontbijt
Print

Schaal

Ingrediënten

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl Koolhydraatarme zoete ontbijtmuffins - Lowcarbchef.nl (3)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Vet de muffinvorm (6 grote of 12 kleine muffins) in met beetje kokosolie.
  2. Meng in een grote het amandelmeel met het kokosmeel, eiwitpoeder, bakpoeder en kaneel.
  3. Doe de eieren in een andere kom of klop ze met een handmixer luchtig op.
  4. Smelt de boter in een pannetje en laat dit daarna even afkoelen. Voeg de gesmolten boter samen met de erythritol, yoghurt en amandelmelk toe aan de eieren in de kom. Klop de inhoud van de kom goed door elkaar.
  5. Voeg nu het amandelmeel mengsel samen met een snufje zout toe aan het eimengsel en mix nog eens goed door elkaar. Is het beslag te droog? Voeg dan nog een extra scheutje amandelmelk toe.
  6. Doe de bosbessen in een kom en voeg hier een eetlepel kokosmeel aan toe. Zorg dat de bosbessen rondom een laagje van kokosmeel hebben.
  7. Voeg nu voorzichtig de bosbessen en stukjes walnoten toe. Hou een klein handje bosbessen over. Deze voegen we op het einde toe.
  8. Spatel voorzichtig alles door elkaar heen. Vul nu de muffinvorm met het beslag. Zorg dat in elke vorm evenveel beslag zit.
  9. Druk nu de overgebleven bosbessen in de bovenkant van het beslag. Ze mogen wat boven het beslag uitkomen. Voeg per muffin 1 walnoot toe als garnering.
  10. Zet de muffinvorm in de oven voor 25 tot 30 minuten of, totdat de muffins gaar zijn.
  11. Laat de muffins even afkoelen en haal ze uit de vorm en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 grote muffin of 2 kleine
  • Calorieën: 577
  • Vetten: 47,9
  • Koolhydraten: 6,9
  • Vezels: 7,6
  • Eiwitten: 24,6
★★★★★22 reviews

Koolhydraatarme zoete ontbijtmuffins - Lowcarbchef.nl (5)

Koolhydraatarme zoete ontbijtmuffins - Lowcarbchef.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 6514

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.