Checkoutsam reisgids en reisblog | Over Sam (2024)

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 08 juli, 2023

Hoi!
Mijn naam is Sam Van den Haute. Al zes jaar ben ik ondertussen bezig met het neerpennen van mijn verhalen en tips in blogs, handige online reisgidsen, reviews en leuke lijstjes. Ondertussen reis ik al bijna tien jaar non-stop de wereld rond. Meer dan zestig landen later ben ik nog lang niet uitgereisd en ook de komende tijd ben ik van plan om heel wat te ontdekken.

Checkoutsam reisgids en reisblog | Over Sam (1)

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!

Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar Sam@checkoutsam.com en ik help je waar ik kan graag verder!

Checkoutsam reisgids en reisblog | Over Sam (2)Checkoutsam reisgids en reisblog | Over Sam (3)

Checkoutsam reisgids en reisblog | Over Sam (4)

Groetjes uit Matera, Italië!

Welkom op Checkoutsam – een feel good blog met inspirerende reisblogs, reisgidsen, reviews en cadeautips. Aan de hand van interessante en grappige verhalen, de beste reistips, reviews en productvergelijkingen, originele lijstjes, geschenkideeën, prachtige foto’s en de gekste avonturen probeer ik anderen te inspireren, te informeren of gewoon… te amuseren!

Dit is een online webstek voor mensen die houden van reizen, ver of dichtbij, en die goed voorbereid op vakantie willen vertrekken. Voorbereid zijn betekent immers dat je meer van je vakantie kan genieten en ook geen dingen hoeft te missen!
Reizen kan op vele manieren. Zelf deed ik dat vroeger vooral met een backpack, maar de laatste jaren ben ik overgestapt naar een iets luxueuzer en comfortabel bestaan als digital nomad!
Een lekker restaurant, een relaxerende spa of een uitzonderlijk uitstapje laat ik dan ook nooit links liggen.

Toen in 2020 het Coronavirus losbarstte, konden we met z’n allen niet meer (of veel minder ver weg) op reis. Daarom besloot ik om op dat moment een nieuwe rubriek aan de blog toe te voegen. Door het vergelijken van producten die handig zijn voor op reis, tijdens een staycation of gewoon… voor (een vakantie) thuis, begon de blog zich stilletjes aan tot een heus feel good platform om te poppen.

Daardoor hoeft het ook niet te verwonderen dat ik in 2022 nog een nieuwe rubriek aan de blog koppelde: originele lijstjes met cadeautips voor zowat elke gelegenheid! Want daar wordt iedereen toch óók dolblij van – geschenkjes geven of krijgen- ?!

Reizen, reviews en cadeautips: als je rond deze onderwerpen inspiratie zoekt, dan zit je hier helemaal goed! En wie weet welke andere rubrieken er in de toekomst nog allemaal worden toegevoegd.

Check Out Sam is intussen uitgegroeid tot een bibliotheek vol met informatie en tips, waar ik meer dan 250.000 bezoekers per maand in mag verwelkomen. En eentje daarvan ben jij! Daarom wil ik je persoonlijk bedanken – ik hoop echt van harte dat ik je via dit virtuele kanaal kon helpen, inspireren of informeren. Want dát is precies waarom ik deze blog ben begonnen.

Volg me de wereld rond op sociale media!

Facebook | Instagram

Checkoutsam reisgids en reisblog | Over Sam (5)

Sam op de Falkland eilanden, onderweg naar Antarctica.

Expert in het zelf plannen van reizen

Pakketreizen zijn handig, maar je betaalt er altijd zó veel geld voor. Met mijn uitgebreide en gedetailleerde tips hoef je niet langer bang te zijn om een reis zelf te plannen.
Op mijn blog schrijf ik regelmatig artikels over de highlights van een stad of land, hoe je (met dagplanning!) zelf een rondreis kan plannen, op welke websites je kan vertrouwen bij het boeken van een huurauto, hotel, vlucht, tour, …

Doordat ik al zo lang (en zo vaak!) reis, kan ik toch wel beschouwd worden als een expert in het zelf plannen van reizen.
Om die reden werd ik al door Radio 2 en NPO 3 FM (Nederland) gevraagd om mijn tips te delen op de nationale radio. Maar ook Steps magazine en de toonaangevende website “schoolvoorreisjournalistiek.nl” heeft me al vernoemd.
Om mijn expertise te delen met andere reislustigen, werd ik ook uitgenodigd als spreker op de jaarlijkse Vakantiebeurs in Antwerpen.

Regelmatig werk ik ook samen met toeristische diensten, omdat zij ook vertrouwen hebben in mijn expertise. Denk daarbij aan de toerismekantoren van landen zoals de Dominicaanse Republiek, Duitsland, Frankrijk, Sri Lankaen Zwitserland, maar even goed van steden zoals Mechelen of Valkenburg en zelfs eilanden zoals Madeira en de Azoren.

Waarom zo veel reizen?

Volgens mij is reizen de beste leerschool die iemand kan krijgen. Je staat open voor vreemde culturen, je leert culinaire lekkernijen kennen, je wordt bekend metlokale gewoontes, de geschiedenis wordt een pak interessanter en het is gewoon héérlijk om alles te kunnen zien wat deze wonderbaarlijke wereld te bieden heeft.

Met deze blog en reisgids wil ik bewijzen dat reizen helemaal niet duur hoeft te zijn, maar ook dat erheel wat andere, onbekende,reisbestemmingen de moeite waard zijn om te bezoeken. De wereld ligt aan je voeten en er valt zo veel te verkennen! Laat je niet verlammen door angst, want zeg nu zelf… Zo sterk en stoer zie ik er toch ookniet uit? En als ik al die landen op m’n eentje kan verkennen, kan jij dat toch ook!

Ik hou er van om nu en dan uit m’ncomfort zone los te breken, en vaak gaat dat gepaard met ongemakkelijke momenten of domme fouten. En met deze blog kan jij (en ik!) daar dan weer verder uit leren.

Checkoutsam reisgids en reisblog | Over Sam (6)

Sam in het Amazone regenwoud in Brazilië.

Maar… Hoe reis ik rond de wereld?

Mijn familie en vrienden weten vast wel dat ik een beetje wispelturig ben. Ik heb duizenden dromen en soms lijk ik ze wel allemaal tegelijk te achtervolgen.
Na mijn middelbaar wist ik maar al te goed dat een plekje tussen vier muren voor mij niet de toekomst was en besloot ik mijn zinnen te verzetten en een jaar naar Nederland te trekken om daar een vooropleiding te volgen. Tegelijkertijd begon ik met een online business en spaarde ik alles wat ik kon en stopte ik al mijn vrije tijd in het maken van websites.

Amper een jaar later trokik naarLos Angeles en eens je in de USA woont, heb je natuurlijk meer dan genoeg om te gaan bezichtigen!
Wat begon met kleine stukjes van de VS, groeide uit tot mijn eerste wereldreis en ondertussen heb ik er al enkele achter de rug!
Mijn familie, en heel wat vrienden, snappen nog steeds niet hoe ik het doe. En ik geef toe, soms weet ik het zelf ook even niet meer. Maar één ding weet ik wel: ik wil dit nog zo lang mogelijk doen, want ik ben zeker dat er niets in de wereld zo verrijkend is als reizen.

In 2017 begon ik Checkoutsam als een Vlaamse, Nederlandse en internationale blog en mijn doel is om dit één van de grootste reisblogs en informatieve gidsen van Europa te maken. Daarom begon ik in 2019 ook met de Duitse versie van de blog.

In 2020 voegde ik een rubriek toe aan de site die focust op reviews. Omwille van het Coronavirus was ik namelijk ook genoodzaakt om thuis te blijven. Koopgidsen voor ‘staycations‘, outdoor gear of alles wat een vakantiegevoel in huis geeft: ik vergelijk websites, reviews en professionele beoordelingen om tot een conclusie te komen. Zo bereik ik opnieuw mijn doel: jij hoeft niks meer op te zoeken, maar kan gewoon genieten van je vakantie. Of dat nu thuis of ergens ver weg is!

In 2022 breidde ik dit gedeelte lifestyle ook uit naar cadeautips. Leuke lijstjes met nog leukere ideeën voor allerlei situaties en gelegenheden leken mij ook perfect op de blog te passen.

Zoals je ziet is de oorspronkelijke reisblog echt uitgegroeid tot een feel good inspiratieblog: artikels en lijstjes met alles wat jou en mij gelukkig maakt, zeg maar!

Veel leesplezier en hopelijk tot snel. Zonder jullie (zeker iedereen die regelmatig een berichtje achterlaat!) zou ik immers helemaal niets zijn.

– Sam

Checkoutsam reisgids en reisblog | Over Sam (7)

Sam op de Ambuluwawa toren in Sri Lanka!

Checkoutsam reisgids en reisblog | Over Sam (8)

Over de auteur

Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra. 👌 Reisverzekering:
Voor korte reizen is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste reisverzekering. Wil je een jaarlijkse verzekering? Dan raad ik Allianz Assistance aan. 🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare. 🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.
Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.

4.2/5 - (39 votes)

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Hoe werkt een eSim? Complete gebruikersgids + Handige Tips

5x Tips om een mooie deal te scoren voor je volgende vakantie

Belangrijke auto accessoires en onderdelen voor op reis

Checkoutsam reisgids en reisblog | Over Sam (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6772

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.